Cover

Cover

söndag 6 april 2014

Tankar om den sköra tråden

Polebuddy skrev häromdagen ett inlägg som hette den sköra tråden.

http://www.polebuddy.se/poledance/den-skora-traden/

Sara skriver att hon helst skulle vilja se högklackade skor och lite kläder förbjudas på tävling och träning på grund av att det relateras till stripptease. Hon länkar även till Gracie som kom tvåa i Miss Pole Dance Australia 2013/14. Som jag tycker är så duktig, flexy och het att jag dör avisdöden lite.

Det här är inget inlägg som är tänkt att vara fördömande mot vad Sara skrev överhuvudtaget. Ja, det är sant att många ser poledance som striptease men jag tror det vill mycket till innan de fördomarna kommer försvinna- om de överhuvudtaget gör det. Det kommer alltid finnas människor med fördomar om allt, vare sig det handlar om poledance eller någon annan sport. När jag tävlade hoppning fick jag ofta höra att "du som ryttare gör ju ingenting, det är ju hästen som gör allt". Men det handlar om så mycket mer!

Jag tror det är fel väg att förbjuda. Vad är syftet och når vi verkligen det målet vi vill med förbudet? Jag är övertygad om att det finns plats för oss alla som vill utöva poledance, oavsett HUR vi väljer att utöva den. Det finns så många riktningar- fitness, sexy, modern, flexy osv osv. Varför begränsa sig när det finns så otroligt mycket att inspireras av och vill vi verkligen förbjuda och samtidigt själva ge poledance ett ansikte utåt att inte kunna vara accepterande inom våra egna genrer?

Jag känner själv inte att jag har valt vilken "stil" jag vill ha när jag dansar poledance. Mest för att jag känner att jag inte vill begränsa mig, men åh vad jag beundrar och inspireras av de som dansar poledance och kör sitt egna race. Jag kan inte vara den personen som säger vad som är rätt eller fel. Jag är övertygad om att dessa killar och tjejer har jobbat arslet av sig för att vara så duktiga som de är idag, vem är då jag att säga att de inte ska få tävla eller träna på det sätt de känner sig bekväma med? Välj själv vad du vill dansa- för det är det som räknas!

Några av mina favoriter!

Michelle Shimmy

Jenyne Butterfly

Alethea Austin

Mycket dravel och jag vet inte om jag nått ut med vad jag vill säga, men hoppas ni förstår lite vart jag vill komma. I vilket fall som helst- hylla mångfald!

2 kommentarer:

  1. Bra reflektioner!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så himla tråkigt att det ska vara så, vi alla håller ju i grunden på med samma sak

      Radera